Op naar het museum (afgelopen)

masker_trans_krijtHeb jij ook een verzameling? Van badeendjes, schelpen, posters of iets heel anders? Musea hebben ook spullen verzameld die ze zo bijzonder of mooi vonden dat ze die voor altijd wilden bewaren. Tijdens deze les ontdekken we wat een museum is, wat voor verschillende dingen musea bewaren, waarom ze dat doen en hoe. Ook gaan we aan de slag met het maken van een eigen tentoonstelling die je mee naar huis kunt nemen.


Eén van de musea in Utrecht heeft een bijzondere verzameling: kunst van de Aboriginals uit Australië. In les twee ontdekken we meer over de Aboriginals, hun cultuur en de bijzondere kunst die zij maken. Ook maken we zelf een schilderij in de stijl van de Aboriginals.
Didgeridoo_(Imagicity_1070) transIn les drie zien we de kunstwerken van Aboriginals in het echt. Tijdens een interactieve rondleiding bekijken we de tentoonstelling ‘From Country to Coast’, over de kunstwerken van Aboriginals uit de regio Kimberley.

Wat:

Aboriginal Art Museum

Voor wie:

Groep 5 tot met 8

Waar:

School (les 1 en 2) en het Museum (les 3)

Wanneer:

dinsdag 11 en 18 maart van 15:30 tot 16:30 en woensdag 26 maart van 13:30 tot 14:30

Kosten:

€ 15,00 met Museumkaart, € 18,50 zonder Museumkaart

Aantal deelnemers:

minimaal 10

Meld je nu aan

Over de docent

Marit van Esch De lessen worden gegeven door Maret van Esch. Zij is kunsthistorica en museologe en werkt als freelancer voor musea en andere culturele instellingen op het gebied van educatie en projectmanagement. Zo is zij rondleider bij Museum Catharijneconvent en werkt ze als medewerker educatie voor het jaarlijkse kunstfestival Kaap. Zie voor meer informatie www.maretvanesch.nl.Marit van Esch2