Muziekinstrumenten

hulstacademy-piano transparant krijtProfessionele lessen, dichtbij huis, op een veilige plek. Arion Muziek geeft nu ook les op de HulstAcademy in de Utrechtse Rivierenwijk. De HulstAcademy maakt het mogelijk dat kinderen eenvoudig na schooltijd leuke en interessante lessen kunnen volgen.

Instrumenten:

Wanneer en waar?

De lessen worden gegeven op maandag tussen 15:30 en 17.00 uur in het ‘kleinkunstlokaal’ van de Wereldwijzer, het gebouw met de bekende fraaie voorgevel aan de Jutfaseweg. De ingang is Lingestraat 2a te Utrecht. In het lokaal is een piano aanwezig.

Vrolijke lesboeken

Er wordt gewerkt met leuke moderne lesboeken die het oefenen aantrekkelijk maken. De lesboeken worden door elke leerling zelf aangeschaft. In de eerste lesweken wordt informatie meegegeven over het te bestellen boek. De kosten van beginnersboeken liggen tussen ca. €7,50 en €17,50. Per jaar gebruikt een leerling één tot twee lesboeken.

Blokfluit

Blokfluit is een prettig instrument voor kinderen die van blaasinstrumenten houden. Er zijn twee lesprogramma’s: Kleuters kunnen meedoen met ‘Fluiten met visjes’ om spelenderwijs de fluit te ontdekken en te leren blazen op basis van getekende figuren. De kleuters krijgen geen huiswerkliedjes voor thuis.

Vanaf groep 3 kunnen kinderen zich opgeven voor blokfluitles waarbij de liedjes via noten lezen worden aangeleerd. Zodra er sprake is van noten lezen, wordt het dagelijks oefenen van de huiswerkliedjes een must. In beide groepen wordt gewerkt met het ‘gewone’ bekende model, de sopraan-blokfluit.

Leuke actie: kinderen die zich opgeven voor een van de blokfluitcursussen krijgen van de HulstAcademy hun eerste blokfluit cadeau.

Meer details over de blokfluitlessen.

Piano

Piano is een veelzijdig instrument met oneindige mogelijkheden. Op pianoles leer je liedjes spelen met twee handen. Elke hand heeft een eigen notenbalk waarvan je de noten gaat leren.

In het ‘kleinkunstlokaal’ van de HulstAcademy staat een akoestische (‘gewone’) piano. Mensen die thuis een piano willen aanschaffen kunnen eventueel kiezen voor een lichter model in de vorm van een digitale piano.

Meer details over de pianolessen.

Saxofoon

Saxofoon is een hedendaags blaasinstrument voor allerlei stijlen muziek. Lekker stoer met een pittig geluid. Bij saxofoon start je altijd met lessen op de alt-saxofoon. Dat is het bekende koperen model met de ‘gebogen beker’ onderaan. De saxofoon is een riet- instrument. De rietjes (dunne bamboeschijfjes in een speciaal model) worden altijd los gekocht. In de les leer je hoe je met het rietje moet omgaan en hoe je het riet aan het mondstuk bevestigt. Het is verstandig om altijd minimaal een reserve rietje in de koffer te hebben.

Meer details over de saxofoonlessen.

Wat komt erbij kijken?

Zelf oefenen

Voor elk instrument geldt dat dagelijks oefenen de enige manier is om vooruit te gaan. Voor beginners is 15 minuten per dag voldoende. Oefen liefst elke dag op dezelfde tijd, op die manier ontstaat een goed oefenritme. In veel gezinnen blijkt dat een geschikt oefenmoment is: terwijl de ouder bezig is met koken. Tip: de eierwekker kan goede diensten bewijzen bij het volhouden van het studiekwartiertje.

Thuis of op school

Kinderen die kiezen voor blokfluit of saxofoon studeren thuis en brengen hun instrument wekelijks mee naar les. Kinderen die kiezen voor piano moeten de kans krijgen om vijf keer per week ergens op een toetsinstrument te kunnen oefenen.

Oefenen mag ook op school

Voor leerlingen van de Wereldwijzer is er een speciale ‘oefenservice’. Het is mogelijk om (met andere kinderen uit het lesgroepje) op school te oefenen. Dat is gezellig en bovendien nuttig want kinderen kunnen dan de liedjes samen uitpuzzelen en elkaar helpen. Het oefenrooster wordt gemaakt in overleg met de schooldirecteur, bijvoorbeeld in de pauzes. Pianoleerlingen van de Wereldwijzer hoeven dus thuis geen piano te hebben om toch pianoles te kunnen volgen.

Lesduur en kosten

Er is elke week les, behalve tijdens de schoolvakanties. De les duurt 30 minuten. Groepjes worden ingedeeld op basis van de binnengekomen aanmeldingen. De lessen gaan van start zodra er voldoende deelnemers zijn om een groepje te vullen. Als een groepje nog te klein is, kan eventueel in overleg gekozen worden voor een kortere les van 20 minuten.

In het schooljaar 2018-2019 wordt een jaarrooster gemaakt van 35 lesweken. De eerste lessen vinden begin oktober plaats.

Lesgeld in het schooljaar 2018-2019

  • Informatie over de kosten zijn hier te vinden

Houders van een U-pas kunnen in aanmerking komen voor korting. Neem in dat geval eerst contact met ons op.

Bijkomende kosten

Het cursusgeld is exclusief de kosten van lesboeken. Voor saxofoon zijn er substantiële extra kosten voor huur (of aanschaf) een instrument plus de verbruikskosten voor rietjes.

Inschrijving en wijze van betaling

Op basis van de aanmeldingen proberen wij zo goed mogelijk groepjes samen te stellen en in te roosteren. U ontvangt daarover bericht. Als een te klein groepje toch wil starten (tegen meerprijs) gebeurt dat altijd pas ná overleg met u. Zodra door Arion bevestigd is op welke tijd uw kind les krijgt, maakt u het lesgeld (of het 1e termijnbedrag) over.