Cursus schaken

Altijd al willen weten hoe de schaakstukken over het bord mogen bewegen en hoe je iemand schaakmat kunt zetten? Tijdens deze cursus komen de beginselen van het schaken aan bod en kun je na afloop echt aan de slag. Kun je al schaken? Kom dan ook langs om je krachten te meten!

stilldiagram

Na de zomervakantie willen 3 scholen in de wijk, namelijk de Brede school Dichterswijk,  De Wereldwijzer (voormalige W.G. van de Hulstschool) via de HulstAcademy en Maaspleinschool, kinderen in aanraking laten komen met schaken. Schaken heeft immers veel voordelen; kinderen leren strategisch en logisch denken, het is goed voor de rekenvaardigheid, ruimtelijk inzicht en concentratie en het is ook gewoon leuk en gezellig! Door extra subsidie van de gemeente Utrecht is dit mogelijk gemaakt.
Via het schaken willen we kinderen vanuit de verschillende scholen met elkaar in contact laten komen. Soms woon je heel dichtbij elkaar, maar kennen kinderen elkaar gewoon niet omdat ze op een andere school zitten. Elkaar leren kennen en samen met elkaar schaken is het doel van dit initiatief. Kinderen kunnen meedoen aan naschoolse schaaklessen, schaakmiddagen en aan een heus wijkschaaktoernooi! Is dinsdag niet een handige dag, dan worden er bijvoorbeeld ook schaaklessen gegeven op donderdag bij de Maaspleinschool.

Door wie?

Daan, papa van Sam, geeft de les.

Voor wie?

Kinderen van groep 4 t/m 8.

Wanneer?

Dinsdag, 7 Mei tot met  2 Juli (geen les op 11. Juni) van 14:30 tot 15:30

Waar

De Wereldwijzer (Lingestraat 2a)

Aantal deelnemers:

Maximaal 10

Kosten:

€ 2.50  (U-pas gratis) voor 8 lessen

+ eventuelle kosten van het werkboek 2 van € 6.40   (U-pas gratis)schaakbord